Wat is dagbesteding?

A A A

Raamwerk biedt dagbesteding aan voor mensen met een beperking. Maar wat houdt dagbesteding bij Raamwerk precies in?

Het doel van dagbesteding is om meer herkenbare dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Raamwerk biedt dagbesteding in alle soorten en maten. Van paarden verzorgen tot werken in een magazijn en van computeren tot het maken van keramiek; vrijwel alles is mogelijk bij Raamwerk.

Voor wie is dagbesteding?

Dagbesteding bij Raamwerk is bedoeld voor alle mensen met een beperking, of je nou in behandeling bent bij Raamwerk of niet. Dagbesteding is een goede manier om verveling tegen te gaan, terwijl je tegelijkertijd iets leert. Omdat wij veel verschillende dagbestedingslocaties hebben is het bij ons altijd mogelijk een dagbestedingsactiviteit te kiezen die bij je past. Daarnaast is dagbesteding een goede kans om andere mensen te leren kennen!

Activiteiten

Bij Raamwerk maken we onderscheid tussen arbeidsmatige en (re)creatieve activiteiten. Arbeidsmatige activiteiten bestaan uit werkzaamheden als sorteren, demonteren, monteren en in- en uitpakken. Een aantal cliënten en een begeleider werken dan in een bedrijfshal met elkaar samen. Daarnaast is het ook mogelijk om onder begeleiding ergens anders te werken.

(Re)creatieve activiteiten zijn bijvoorbeeld koken, computeren en tekenen, maar ook wandelen en boodschappen doen. Raamwerk heeft een zorgboerderij waar je planten kan oogsten en dieren kan onderhouden, maar ook een atelier waar je keramieken kunstwerken kan maken.