Wonen in de Zeehoswijk

A A A

Zoekt u een aangepaste woning waarbij u de zorg en begeleiding krijgt die u nodig heeft? Dan is wonen in de Zeehoswijk wellicht een passende plek voor u.

Zo'n 122 mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking wonen op locatie Zeehos (Zeehoswijk). Dit is onze ultramoderne locatie in Katwijk, midden in de duinen, vlakbij zee en op circa 500 m. afstand van het dorpscentrum. De bouw is volledig in stijl met het duinlandschap. Er wonen ook mensen zonder beperkingen. Hiermee is de Zeehoswijk een mooi voorbeeld van omgekeerde integratie.

Doelgroepen

In de Zeehoswijk wordt ondersteuning geboden aan cliënten met een ernstige lichamelijke beperking. Bijna alle cliënten maken gebruik van een rolstoel. De wijk en de woningen zijn dan ook volledig rolstoel toegankelijk ingericht. 

Naast de lichamelijke beperking is er soms ook sprake van beperkingen op andere vlakken namelijk: 

  • - Verstandelijke beperking, in de mate licht, matig en zwaar
  • - Niet aangeboren Hersenletsel 
  • - Beademing
  • - Progressieve ziektebeelden 
  • - Bijkomende gedragsproblemen 
  • - Psychische problematiek 
  •  

We spreken daarom, in sommige gevallen van een doelgroep met een meervoudige complexe beperking. Dit betekent dat er in verschillende mate ondersteuning en begeleiding geboden wordt. Om de zorg, begeleiding en ondersteuning zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoefte van de clienten is er voor gekozen om te werken met verschillende doelgroepen. 

 

De woningen

Als u in de Zeehoswijk woont, heeft u een één- of tweekamerappartement. Dat kan zijn een:

- éénkamerappartement met een eigen woon-/slaapkamer en sanitaire voorzieningen (totaal 34-45 m²). De gezamenlijke woonkamer wordt met zes of acht cliënten gedeeld.

- tweekamerappartement, bestaand uit een eigen woon- en slaapkamer en sanitaire voorzieningen (totaal 60 m²).

Alle woningen beschikken over domotica. Dit zijn computergestuurde aanpassingen waarmee u zelf deuren en gordijnen open en dicht kunt doen, elektriciteit en andere apparatuur kunt bedienen. Daardoor kunt u er zo zelfstandig mogelijk wonen. Kijk voor een overzicht van onze woningen bij Woningen.

Begeleiding op maat

Als u bij ons woont, heeft u een cluster persoonlijk begeleider en regiebehandelaar. Hij/zij maakt deel uit van het vaste team dat verbonden is aan het cluster. Daarnaast werken we met een groot aantal specialisten, onder wie:

- een arts 
- tandarts 
- gedragskundigen 
- paramedici, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten 
- het rolstoelteam 
- een rolstoeltechnicus

Nachtzorg

De bewoners van het Zeehos hebben 24 uur per dag zorg tot hun beschikking. Om ’s nachts goed zorg te kunnen bieden heeft het Zeehos een eigen nachtteam. Je leest hier meer over de nachtzorg.

Dagbesteding

Onze afdeling Dagbesteding helpt u graag bij het vinden en uitoefenen van dagbesteding. In overleg met u stellen onze medewerkers een passend programma samen. Meer informatie over dagbesteding in de Zeehoswijk vind u hier.

Indicatie

Om voor wonen in de Zeehoswijk in aanmerking te komen, is altijd CIZ-indicatie ‘Verblijf met behandeling' nodig. Ook moet u minimaal 18 jaar zijn. Een indicatie kunt u aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), www.ciz.nl of info@ciz.nl

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling bemiddeling, telefoon 0252 - 34 56 78 (algemeen telefoonnummer). U kunt ook het contactformulier invullen.