De Honingraatspelen: samen bewegen!!!!

A A A

Woensdag 25 september werd om 13.00 uur het startsein gegeven voor de Honingraatspelen in de grote tuin van Kinderdagcentrum de Honingraat aan de Langevelderweg.

Terwijl alle kinderen met hun broertjes en zusjes per team met een eigen vlag, een eigen t-shirt en een eigen lied in een grote parade door de tuin marcheerden werden zij entoesiast toegejuigd door hun ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden.
Op het voorterrein werden de spieren opgewarmd onder leiding van vrijwilligster Marja en onder het zingen van het lied: “hoofd, schouders, knie en teen”.
Daarna ging elk team langs de diverse spelen waar ze door diverse vrijwilligers werden aangemoedigd: er waren behendigheidsspelen, een rolstoelrace, een hindernisparcours, een snelheidsspel, een belevingstuin en natuurlijk koek en zopie in een gezonde versie met fruit.
De prijsuitreiking gebeurde tot ieders verrassing door heel speciale gasten: “onze eigen koning Willem Alexander en koningin Maxima” reikten de eerste prijs uit aan Sanne, zusje van Meike en aan Rutger, broertje van Lotte.
Daarna werden de teamprijzen uitgereikt: er waren prijzen voor: de beste genieters, de beste rolstoelracers, de snelste renners, de hoogste springers, de grootste ballonnenblazers en de handigste kinderen.
De middag werd afgesloten met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven Honingraatlied op de melodie van het Noordwijkerhoutse volkslied.
Zo beleefden we met elkaar een heel gezellige middag met veel plezier