Marcel Wiegman Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

A A A

Katwijk – Marcel Wiegman uit Katwijk is afgelopen vrijdag geridderd in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester Jos Wienen, voor zijn regionale en landelijke inzet voor gehandicapten. Het Zeehos, onderdeel van Het Raamwerk, waar de heer Wiegman woont is heel blij met zijn betrokkenheid en apetrots.

Inzet

Marcel Wiegman (50 jaar) maakt zich op jonge leeftijd al sterk voor gehandicapten in Nederland. Zo is hij 29 jaar voorzitter geweest van eerst de lokale en later de centrale cliëntenraad van zorginstelling Het Raamwerk, waar hij vanaf jongs af aan woont in het Zeehos. Het Raamwerk biedt ondersteuning en begeleiding op het gebied van wonen, dagbesteding en (para)medische zorg in de Duin- en Bollenstreek. Momenteel is de heer Wiegman al 21 jaar bestuurslid en duovoorzitter van de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Daarnaast is hij sinds 1998 vrijwilliger bij het LSR, het landelijk steunpunt op het gebied van (mede)zeggenschap en al ruim zeven jaar lid van de Wmo-raad van Katwijk.

Lintje

Burgemeester Jos Wienen reikte de Koninklijke onderscheiding uit in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Het is bijzonder dat iemand die niet kan lezen en schrijven, een lichamelijke beperking heeft en bijvoorbeeld afhankelijk is van vervoer, het voor elkaar krijgt om dit allemaal te doen. De burgemeester benadrukte: "Hij moet een ijzeren geheugen hebben". De heer Wiegman was erg verrast en ontroerd. Ook de aanwezigen waaronder zijn moeder, broer en schoonzus waren ontroerd en vol bewondering.