Lionsclub Bollenstreek opent tuin Oude Post

A A A

Sassenheim – Lionsclub Bollenstreek opende zondag de vernieuwde tuin van de Oude Post van Het Raamwerk aan de hoofdstraat. Afgelopen halfjaar is er hard gewerkt in de tuin, het resultaat mag er dan ook zijn. De Lions, de familie Bierman en de familie Honders maakten de realisatie mogelijk. De opening werd afgesloten met een feestelijke barbecue.

Opening

Zondag 1 juni opende President Jan Karel Sterkenburg van Lionsclub Bollenstreek de vernieuwde tuin van de Oude Post. Jan Karel vertelt: "Met kleine maar ook grote acties proberen we met onze club zoveel mogelijk mensen te helpen. We willen graag meer betekenen voor mensen vanuit onze eigen functie, die we in het dagelijks leven uitoefenen. De afgelopen jaren hebben wij een golftoernooi georganiseerd en met de opbrengst daarvan worden veelal regionale goede doelen financieel ondersteund. Een deel van de opbrengst is dit keer voor de tuin van de Oude Post geweest."

De tuin

André Hoek is lid van Lionsclub Bollenstreek en heeft via zijn bedrijf de vernieuwing van de tuin mogelijk gemaakt. "Het is heel dankbaar werk en het was erg leuk om te doen in samenspraak met de bewoners. We wilde iets maken waardoor het voor iedere bewoner leuk en aangenaam is om in de tuin te vertoeven. Zo hebben we een moestuintje gemaakt, tuinmeubilair en verschillende zitplekken in de zon en schaduw", vertelt André. De plantenbakken hebben de bewoners cadeau gekregen van de familie Bierman. De familie Honders schonk vogelvoederhuisjes, een insectenhotel en twee appelbomen.

Onderhoud

Het onderhoud van de tuin vormt nu de uitdaging. De Lions hebben het voornemen samen met een paar man en de bewoners de tuin te onderhouden. Met het mooie weer in het vooruitzicht gaan de bewoners nog lang genieten van de prachtige tuin.