Snoezelkast voor Logeerhuis De Tuimelaar

A A A

Noordwijkerhout – Na een gulle gift van Rotaryclub Noordwijk, Duin- en Bollenstreek in samenwerking met een zuster Rotaryclub uit Denemarken, werd een langgekoesterde wens werkelijkheid. Op zaterdag 2 augustus namen de logeetjes van Logeerhuis De Tuimelaar van Het Raamwerk diverse snoezelspullen officieel in gebruik.

Gift

In Logeerhuis De Tuimelaar logeren kinderen met een enkelvoudige of meervoudige beperking. Ook voor naschoolse opvang kunnen de kinderen terecht. Tijdens een bezoek aan het logeerhuis besloten de Rotaryclubs dat de kinderen wel een extraatje kunnen gebruiken. "De liefde waarmee er voor de kinderen gezorgd wordt, het harde werken en het fantastische werk sprak ons erg aan", vertelt Monique Stevens, lid van Rotaryclub Noordwijk, Duin- en Bollenstreek.

Snoezelen

Snoezelen stimuleert de zintuigen van de kinderen wat hun belevingswereld en het vermogen om prikkels te onderscheiden en verwerken, vergroot. Met de gift heeft het logeerhuis verouderde snoezelspullen vervangen en het aanbod kunnen uitbreiden. Zo is er een vezelnet die van kleur verandert, een bubbelunit met visjes, projectieschijven met de prachtigste voorstellingen, flitslampjes en geurflesjes aangeschaft.

Kast

Om al deze kostbare spullen netjes en veilig op te bergen, heeft aannemer Bram van de Vijver een verrijdbare snoezelkast gemaakt. Als kers op de taart zijn de medewerkers nu nog op zoek naar iemand die de kast mooi wil beschilderen. De medewerkers, kinderen en ouders zijn de gulle gevers zeer dankbaar. Door dit soort initiatieven kan het logeerhuis zo nu en dan wat extra`s doen voor haar logees.