Een droom wordt werkelijkheid

A A A

Op donderdag 27 november ontving Chris Heemskerk, deelnemer van wijkservicecentrum Binders, een cheque ter waarde van € 1961,84,- van de Wijkraad Katwijk aan den Rijn. Hij kreeg de cheque uit handen van Ina Kotkwoski (wijkbewoner en vrijwilliger bij Binders) en Cees Oostindie (voorzitter Wijkraad Katwijk aan den Rijn).

Het begon allemaal met een droom. Ina Kotkwoski: “Ik werd op een ochtend wakker en had gedroomd dat we met de deelnemers van Binders door de wijk liepen met witte paraplu’s met het logo. En daar waren we heel blij mee, want nu konden we onze activiteiten ook in de regen doen.”

Belangrijke rol in wijk

De meeste dromen zijn bedrog, maar niet voor Ina. De droom inspireerde haar om geld aan te vragen bij de wijkraad voor paraplu’s. En tot haar grote genoegen vonden zij dit een prima idee. Cees Oostindie: “Binders betekent veel voor onze wijk. Deelnemers halen bij wijkbewoners oud papier en glas op, flyeren in de wijk, werken samen met de oranjevereniging, doen diversen tuinklussen in de wijk, werken bij scholen en ga zo maar door. Ook in andere delen van Katwijk doen zij nuttige klussen. We hoefden dus niet lang te vergaderen over de vraag van Ina.”

Gulle gift

Na de officiële overhandiging van de cheque konden de leden van de wijkraad zien waar het geld aan is besteed. De gulle gift maakte het mogelijk om naast paraplu’s ook twee hometrainers, parasols met logo en een fototoestel aan te schaffen. Vol trots demonstreerde de deelnemers de mooie nieuwe spullen, waarna het tijd was voor koffie en taart.

Over Binders

Wijkservice centrum Binders is een samenwerking tussen Het Raamwerk, Het Lichtpunt en de Gemiva-SVG Groep. Bij Binders werken mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het centrum wordt gerund door professionals, stagiairs, vrijwilligers en de deelnemers zelf.

Vrijwilligers zeer welkom

Wijkservicecentrum Binders kan altijd vrijwilligers gebruiken. Dus bent u op zoek naar wat gezelligheid, lijkt het u leuk om wat nuttigs te doen en heeft u wat tijd over? Kom dan eens langs om te kijken of neem contact op via 071 – 40 20 240 of binders@wijkservicecentrum.com.