Buurtrestaurant de Hafakker: goed en eerlijk eten

A A A

Omdat de openingsavond van Buurtrestaurant de Hafakker zo'n succes was wordt het initiatief voortgezet in 2016. De eerste avond zal 16 januari zijn.

Loes Beumer en Hans Hoogeveen hebben het idee uitgewerkt voor het opzetten van een buurt restaurant op de Hafakker. Ze koken graag, hebben geen commerciële ambities  en willen een plek realiseren waar goed en eerlijk eten wordt bereid voor een eerlijke prijs en waar mensen elkaar op een ongedwongen wijze kunnen ontmoeten. Bewoners van de wijk Hafakker ,hun familie en of vrienden of andere inwoners van Noordwijkerhout of directe omgeving zijn allemaal welkom. Het buurtrestaurant is een laagdrempelige plek waar in principe iedereen welkom is.

14 november was de eerste proef-avond. Het was geweldig volgens Loes en Hans: "er wilden zelfs meer mensen komen, dan eigenlijk ons plan was, en we hebben uiteindelijk ruim 35 gasten ontvangen."  Er was een mooi menu van eerlijk en puur voedsel, zoals linzen-pompoensoep, boeuf bourguignon, en een mooie homemade chocolademousse. De gasten (waaronder ook een aantal kinderen) hebben een vragenlijst ingevuld en daar kwamen zeer enthousiaste antwoorden en suggesties uit.

De reacties op de vragenlijsten zijn doorgenomen en de suggesties en aandachtspunten zijn verwerkt. Eén ding is overduidelijk, dit aanbod heeft een duidelijke meerwaarde en in 2016 gaan ze op de even weken koken op de zaterdagavonden. De eerste avond is:

16 januari

Nadere informatie volgt!