Nationale Week van Zorg en Welzijn; Kom kijken bij Raamwerk!

A A A

Van 14 t/m 19 maart 2016 vindt voor de vierde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Ook Raamwerk opent tijdens deze week haar deuren voor het publiek.

Nationale Week van Zorg en Welzijn; Kom kijken bij Raamwerk!

Van 14 t/m 19 maart 2016 vindt voor de vierde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Ook Raamwerk opent tijdens deze week haar deuren voor het publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorgsector wordt gedaan.

In onderstaand overzicht lees u welke locaties van Raamwerk er mee doen, wanneer deze open zijn en wat er te zien of doen is.

Kinderdienstencentrum De Honingraat 
Woensdag 16 maart 13.30 tot 15.30 uur

Adres KDC de Honingraat:
Langevelderweg 41
2211 AD Noordwijkerhout

Bezoekers krijgen een rondleiding op een aantal groepen. Daarbij wordt uitleg gegeven over wat Kinderdienstencentrum (KDC) De Honingraat allemaal doet. 
KDC De Honingraat is een dienstencentrum voor kinderen met verstandelijke of meervoudige beperkingen, in Noordwijkerhout. De Honingraat biedt deze kinderen in vijf groepen allerlei activiteiten aan, die aansluiten bij hun mogelijkheden. Alle activiteiten zijn er op gericht om de kinderen zoveel mogelijk in hun ontwikkeling te stimuleren. De leeftijd van de kinderen ligt tussen ongeveer 1 t/m 14 jaar. 

Dagbesteding Regio
Maandag 14 maart  t/m vrijdag 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur

Dagbesteding Regio biedt geen speciaal programma tijdens de Week van de Zorg, maar bezoekers zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen op de volgende dagbestedingslocaties:

Locatie Tolhuisstraat, Tolhuisstraat 10 , 2171WZ Sassenheim

Een locatie met ongeveer 50 deelnemers, voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij nemen deel aan verschillende activiteiten zoals inpak- en uitpakwerk, boodschappen doen, de was doen. Daarnaast is er een groep met ouderen met een rustig dagprogramma.  

't Bollenpalet, Zuilhofstraat 2,  2172SB Sassenheim
Creatief atelier waar ongeveer 20  mensen met een verstandelijke beperking schilderen, textiel bewerken en keramiek vervaardigen.

Binders, Kerstraat 68 , 2223 AJ Katwijk (Binnen)
Een wijkservicecentrum waar mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking diensten verlenen in de wijk.

Denk hierbij aan wandelen met cliënten van een verzorgingshuis, kranten ophalen, maar ook bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden in de wijk en nog veel meer.

Centraal, Tulpenstraat 16-18, 2231GW Rijnsburg
Ook een wijkservicecentrum, net als Binders, met gelijksoortige activiteiten en bezoekers. Tevens is hier een atelier gevestigd waar geschilderd en keramiek vervaardigd wordt.

Dagbesteding Zeehos
Dinsdag 15 maart van 13.30 tot 16.00 uur

Buurtkamer Zeehos
Zeehosplein 1
2225 MJ Katwijk

Buurtkamer Zeehos opent haar deuren!
Buurtkamer Zeehos is een ontmoetingsplaats voor cliënten van Raamwerk en buurtbewoners. Raamwerk en Welzijnskwartier nemen gezamenlijk het initiatief om deze Buurtkamer te openen. Vanuit de Buurtkamer worden vanaf 15 maart iedere maandagmiddag en dinsdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur verschillende activiteiten uitgevoerd. De cliënten en buurtbewoners bepalen zelf de invulling van deze activiteiten.

Op dinsdag 15 maart gaan de deuren voor het eerst open. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen bezoekers kennis maken met de cliënten en verdere informatie krijgen en ideeën uitwisselen over Buurtkamer Zeehos.

Buurtcafé de Rozer
Dinsdag 15 maart 16.00 tot 20.00 uur

Buurtcafé De Rozer
Zeehosplein 25
2225MJ Katwijk

Buurtcafé De Rozer
Buurtcafe De Rozer is een café waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. Om een hapje te eten, een borrel te drinken, maar ook gewoon gezellig samen een spel te spelen of een gesprek te hebben met elkaar.
Op deze dag spelen we samen met bezoekers een spel, sjoelen we samen en is er een demonstratie jeu de boules. Het kopje koffie met wat lekkers is gratis, maar je kunt ook voor € 5,00 genieten van een heerlijke zuurkoolstampot met worst.

Voor meer informatie
Esther Hessel
Afdeling Communicatie
Tel 06-12883293
e.hessel@hetraamwerk.nl

Voor meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn
www.care2care.nl