Lekker fietsen door de duinen met de duofiets!

A A A

Dankzij de stichting Vrienden van Raamwerk beschikt het Zeehos over een splinternieuwe duofiets.

Deze fiets is bedoeld voor cliënten van het Zeehosdie samen met vrijwilligers kunnen fietsen. Dankzij de elektrische ondersteuning kunnen cliënten nu een stuk verder fietsen en hiermee op een actieve manier de omgeving verkennen. Cliënten die bij het Zeehosin Katwijk zitten hebben een lichamelijke beperking, waardoor fietsen normaal gesproken lastig tot onmogelijk is. Daarom is deze fiets nou juist zo fijn!   

Er zijn op dit moment al diverse cliënten die wekelijks een extra fietsritje in de omgeving van Katwijk maken en met de komst van deze nieuwe fiets kunnen we dit aantal gaan uitbreiden. Mede dankzij de 5 fietsvrijwilligers die zich nu al op een sportieve manier inzetten voor onze cliënten, kunnen we het bewegen en de gezonde leefstijl bij onze cliënten met deze nieuwe fiets extra stimuleren. Ook familie en verwanten van onze cliënten kunnen van de fiets gebruik gaan maken om samen met hen al fietsend te genieten van de aankomende zomer!

Het aanschaffen van de duofietsis mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Raamwerk. Deze stichting beheert en zamelt geld in voor projecten van Raamwerk die niet vanuit het WMO-budget gefinancieerdkunnen worden.Hetzijn juist die extra zaken die ervoor zorgen dat het leven van onze cliënten zo gewoon en leefbaar mogelijk kan zijn. Meer over de Vrienden van Raamwerk lees je hier: http://www.hetraamwerk.nl/Vrienden-van-Raamwerk