Droom van jongeren wordt realiteit dankzij gulle gift van Ronde Tafel

A A A

Een plek waar je jezelf kunt zijn, samen met je leeftijdgenoten. Daar droomt toch iedereen van? De voornamelijk rolstoelgebonden jongeren van de Kokkel in Katwijk ook.

Dankzij een royale gift van de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk wordt deze droom binnenkort realiteit! De Ronde Tafel organiseerde onlangs de jaarlijkse Grote Katwijkse Haringtocht en haalde met hulp van vrijgevige ondernemers uit de regio maar liefst 50.000 euro op. Dit bedrag gaat grotendeels naar Raamwerk voor de verbouwing van de woonkamer in het wooncomplex De Kokkel. Op dinsdag 3 juli mochten bewoners van wooncomplex De Kokkel de symbolische cheque in ontvangst nemen.

In De Kokkel op het Zeehos in Katwijk wonen voornamelijk jongeren met een lichamelijke en lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij hebben een eigen appartement, maar ook een gezamenlijke huiskamer. Deze is klein en niet berekend op de jonge bewoners met ontwikkelingsperspectief, die hier sinds een grote verhuizing afgelopen najaar wonen.  Een nieuwe moderne look, ruimte om te gamen of juist te bewegen: met hulp van de Ronde Tafel maken we er met elkaar een mooie plek van waar de jonge bewoners van De Kokkel zich optimaal kunnen ontwikkelen!

Met het geld dat tijdens de Grote Katwijkse Haringtocht werd ingezameld, wordt de gezamenlijke huiskamer vergroot (door een andere ruimte bij de kamer te betrekken) en opnieuw ingericht. Er komt letterlijk en figuurlijk ruimte voor beweging, ontwikkelingsgerichte activiteiten en het trainen van vaardigheden om zo ‘gewoon’ mogelijk te kunnen leven. Daarnaast wordt het uiteraard een fijne moderne plek om gezellig met leeftijdgenoten samen te kunnen zijn. Namens alle jongeren; Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk, enorm bedankt voor jullie inzet!