Voorlezen-plus ontbijt op KDC de Honingraat

A A A

Om de nationale voorleesdagen luister bij te zetten organiseerde Kinder Dienstencentrum de Honingraat, in samenwerking met Stichting Voorlezen-plus, het Voorlezen-plus ontbijt.

Dit jaar werd voorgelezen uit een Huis voor Harry, een prentenboek van Leo Timmers. Het boek gaat over de dikke kater Harry met een klein hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Diverse collega’s en externen waren aanwezig om voor te lezen over de avonturen van Harry.  

Nationale Voorleesdagen          
De Nationale Voorleesdagen vinden elk jaar plaats in de laatste week van januari. De voorleesdagen worden  afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt, waaraan honderden scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, gastouders en boekhandels meedoen. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Voorlezen Plus      
Voorlezen plus boeken zijn speciaal gemaakt voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Bij Voorlezen-plus gaat het om méér dan gewoon voorlezen, namelijk om het voorlezen van een persoonlijk verhaal, gemaakt op maat van de luisteraar en met toevoeging van zintuiglijke prikkels. Denk bijvoorbeeld aan knuffels, of zachte stof om aan te voelen.