'Voorleesfeestje' bij de kinderen van de Honingraat

A A A

De nationale voorleesdagen zijn begonnen! Zoals ieder jaar organiseerde KDC de Honingraat in samenwerking met Stichting Voorlezen-plus een Voorlezen-plus ontbijt voor de kinderen op de Honingraat.

Dit jaar werd voorgelezen uit Moppereend, een prentenboek van Joyce Dunbaren PetrHoracék. Het boek gaat over Moppereenddie wil spelen met de andere dieren. Maar niemand wil meedoen. De mopperwolk boven haar hoofd wordt steeds groter en spat uiteindelijk uit elkaar. Met een mooie regenboog loopt het verhaal goed af. 

Raamwerkcollega's Leonie, Arjan, Marco, Jan, Ingeen Nel waren uitgenodigd om voor te lezen over de avonturen van Moppereend. Carla las het Voorlezen-plus-boek van Moppereendvoor. 

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen vinden elk jaar plaats in de laatste week van januari. De voorleesdagen worden afgetraptmet Het Nationale Voorleesontbijt, waaraan honderden scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, gastouders en boekhandels meedoen. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.   

Voorlezen-plus
Voorlezen-plus is een speciale manier van voorlezen waarbij naast verhaaltekst gebruik gemaakt wordt van voorwerpen die je kunt zien, horen, voelen, proeven of ruiken. Met voorlezen-plus kunnen kinderen voor wie een gewoon prentenboek te moeilijk is ook plezier beleven aan (voor)lezen.