Update Coronamaatregelen van 21 april

A A A

Het kabinet heeft op 21 april aangekondigd dat veel maatregelen rondom Corona worden verlengd tot 20 mei.

Zoals u weet heeft de minister president Mark Rutte op dinsdagavond 21 april aangekondigd dat veel maatregelen rondom Corona worden verlengd tot 20 mei. Er is een versoepeling aangekondigd in de openstelling van basisscholen die gevolgen heeft voor de openstelling van het Kinderdienstencentrum (KDC) van Raamwerk, De Honingraat. De ouders van de kinderen die het KDC bezoeken worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Alle overige maatregelen zijn helaas nog niet verruimd. Dit heeft onderstaande gevolgen:
- De dagbestedingslocaties blijven tot 20 mei gesloten. Voor cliënten die bij Raamwerk wonen vindt waar mogelijk alternatieve dagbesteding plaats op de woning.
- Het contact met cliënten die niet bij Raamwerk wonen (ambulante begeleiding) verloopt op aangepaste wijze (in individuele afstemming met de client).
- De sluiting voor bezoekers blijft van kracht tot 20 mei.

Het is, zoals u weet nog wel mogelijk om met uw naaste te gaan wandelen, waarbij we u vragen het volgende in acht te nemen: 

- Vermijd lichamelijk contact.
- Houd anderhalve meter afstand tot elkaar.
- Ga niet naar anderen toe, naar familie toe of naar huis toe met de cliënt.
- Als u (of de cliënt) verkouden is, hoest of koorts heeft dan kunt u niet gaan wandelen.
- Ga met maximaal 2 personen wandelen.
NB. Onder het bezoekverbod valt ook het naar huis gaan (verlof). 

We zijn ons er heel bewust van dat de maatregelen voor de cliënten van Raamwerk en voor u als naaste veel impact hebben. De zeer geringe verruiming en het in stand blijven van het bezoekverbod vraagt wederom veel van een ieder. Toch hopen wij op uw begrip hierin en zien wij gezamenlijk betere tijden tegemoet.

Heeft u toch vragen, neem dan contact op met de begeleiding.