Katwijk

A A A

Mossel

Zo zelfstandig mogelijk wonen binnen de woonvorm, intensieve verzorging en begeleiding

De Mossel is een woonvorm voor volwassenen met een lichamelijke beperking en een lichte verstandelijke beperking en/of een lichamelijke beperking en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en bijkomende problematiek waarin de ondersteuning gericht is op het zo zelfstandig mogelijk wonen om de zelfredzaamheid van de clienten zoveel mogelijk te vergroten en/of te behouden.

Dit gebouw bestaat uit 11 tweekamerappartementen op de begane grond en op de eerste verdieping. De woningen bestaan uit een aparte zitkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer.
In alle appartementen zijn voorzieningen aangebracht (domotica) waardoor vanuit de rolstoel o.a. deuren, licht en gordijnen te bedienen zijn. Op de eerste verdieping is een gemeenschappelijk terras. Het gebouw is volledig rolstoeltoegankelijk. 

De ondersteuning richt zich op

- het trainen en onderhouden van vaardigheden, coachen en ondersteunen.

- het stimuleren van het nemen van eigen regie op alle levensgebieden.

- het stimuleren en onderhouden van een sociaal netwerk.

Begeleiding en verzorging is op afspraak, niet planbare zorg is op afroep en in de nabijheid.

Voor wie is deze woning

- De appartementen zijn geschikt voor volwassenen met een lichamelijke beperking en/   of matige en licht verstandelijke beperking/ NAH, die individueel wonen met verzorging en begeleiding op afspraak.

- Cliënten zijn in staat zelf hulp in te roepen.

Dagbesteding

Op het terrein worden vele vormen van dagbesteding geboden.

Katwijk Zeehoswijk Mossel, Schuitegatstraat 1 t/m 21, Katwijk Er is 24 uur per dag begeleiding op afroep aanwezig. Winkels, strand en Boulevard WLZ Verblijf en Behandeling ZZP LG 4 t/m 6 nee