Creatief atelier 't Bollenpalet

A A A

Bij creatief atelier ’t Bollenpalet in Sassenheim kunt u terecht voor het maken van schilderijen, voorwerpen van textiel en keramiek.

Creatief atelier 't BollenpaletBij ’t Bollenpalet zijn op werkdagen ongeveer 24 cliënten van Raamwerk creatief bezig. Dit varieert van het schilderen van kleurrijke kunstwerken tot het maken van naamslabben en het maken van voorwerpen van keramiek. Er is ook een verkooppunt waar u onder andere ansichtkaarten, schilderijen, textielproducten en keramiek kunt kopen.  

’t Bollenpalet bestaat uit drie onderdelen:

1) het teken- en schilderatelier
2) het textiel atelier
3) het keramiek atelier

1) Het teken- en schilderatelier

In het teken- en schilderatelier kunt u tekenen en schilderen. We werken er op papier en op doek. Hierbij gebruiken we allerlei materialen, zoals acrylverf, ecoline en pastelkrijt. De afbeeldingen van de schilderijen gebruiken we ook om ansichtkaarten, sleutelhangers en boekjes van te maken. Bijvoorbeeld logeerboekjes, maar ook wandel- en fietsboekjes. Er werken acht tot tien cliënten per dag.

2) Het textiel atelier

Hier kunt u werken aan een serie producten van textiel. Denk bijvoorbeeld aan een slab of badcape voor een baby. Daarop kunnen we het geboortekaartje of de naam van de baby afbeelden. Ook maken we er poppetjes van stof, dekbedjes voor poppenbedjes, tafelkleden, en u kunt er breien en haken. Cliënten helpen met inpakken van de cadeau-artikelen en kunnen de klanten te woord staan. Er werken acht tot tien cliënten per dag.

3) Het keramiek atelier

In het keramiek atelier maakt u naast ambachtelijke producten, ook kunstzinnige objecten. Voor in de tuin zijn dat bijvoorbeeld luizenbollen, slakken, kippen, schildpadden en vogels. Iedereen maakt er zijn of haar eigen creatie van. Hierdoor levert het keramiek atelier veel verschillende producten die allemaal uniek zijn. Hier werken vijf tot acht cliënten per dag.

Verkooppunt

Artikelen die door cliënten gemaakt zijn, kunt u kopen bij ons verkooppunt aan de Zuilhofstraat 2 in Sassenheim.
Telefoonnummer: 06 - 8303 1139
E-mail: atelierbollenpalet@hetraamwerk.nl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.30 - 16.00 uur. 

Indicatie

Om mee te doen aan dagbesteding bij Raamwerk is een zorgindicatie nodig. Een indicatie voor dagbesteding en/of begeleiding kunt u aanvragen bij het CIZ of bij uw gemeente. Meer informatie over indicaties vindt u hier

Meer informatie over dagbesteding of aanmelden?
Neem contact op met de afdeling Cliëntbemiddeling via onderstaande knop, bel naar 0252 - 345678 (algemeen telefoonnummer) of stuur een e-mail naar: bemiddeling@hetraamwerk.nl