Zorgboerderij De Hafakker

A A A

Zorgboerderij De Hafakker ligt op het Hafakkerterrein in Noordwijkerhout. Hier kunt u werken met dieren of in de landbouw.

Zorgboerderij De HafakkerOp werkdagen werken er zo'n vijftien cliënten van Het Raamwerk. Dit zijn allemaal mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 20 tot 71 jaar. Zij werken hier samen met twee vaste krachten en een aantal vrijwilligers. 

Zinvolle dagbesteding

Op de zorgboerderij bent u voornamelijk buiten bezig en kunt u samen ‘boer’ zijn. Dit zorgt voor een zinvolle dagbesteding. Niet iedereen heeft immers interesse in tekenen, knutselen of industrieel werk. Wij van Het Raamwerk doen er alles aan om zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw belangstelling en hulpvraag.

Onder begeleiding van een medewerker verzorgt de dierverzorgingsgroep de konijnen, poezen, kippen, schapen, duiven, paarden en het varken. U heeft dan een ‘eigen’ diergroep.

Maar er is ook een landbouwgroep, die door een andere medewerker wordt begeleid. In het voorjaar en de zomer bent u dan op het land te vinden om biologische groenten te planten en te zaaien. Dan volgt een periode van onderhoud en tot slot wordt er geoogst. De oogst verkoopt u enkele dagen in de week op het Hafakkerterrein of in ons boerderijwinkeltje Appeltje Eitje. Na het seizoen maakt u het land winterklaar en gaat u weer verder met het onderhoud, zoals struiken snoeien, wilgen knotten en bomen zagen.

Indicatie

Voor het werken op onze zorgboerderij is een indicatie nodig. Deze kunt u zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Kijk hiervoor op www.ciz.nl of mail naar info@ciz.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de zorgboerderij? Wilt u ons een keer (vrijblijvend) komen bezoeken? Of wilt u meer weten over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact op met de afdeling bemiddeling, telefoon 0252 - 34 56 78 (algemeen telefoonnummer). E-mail: bemiddeling@hetraamwerk.nl