Coronabeleid

Op deze pagina staan de regels die bij Raamwerk gelden in verband met Corona (COVID-19) op het gebied van bezoek,  dagbesteding, logeren, vervoer en omgang met personeel.

Coronabeleid

Op de website van de Rijksoverheid kan je een volledige overzicht vinden van alle maatregelen en adviezen van de overheid.

Laatste ontwikkelingen

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 januari gelden per 15 januari onder andere de volgende wijzigingen:

 • ^bezoek thuis van 2 naar 4 personen
 • ^winkels zijn weer open en horeca en cultuursector blijven gesloten
 • ^sporten mag weer, binnen en buiten
 • ^draag liever geen stoffen of zelfgemaakte mondkapjes meer
 • ^de quarantaineregels zijn versoepeld voor mensen die langer dan 1 week geleden een boostervaccin hebben gehad en geen klachten hebben. Of korter dan 8 weken positief getest zijn en geen klachten hebben.

Laatst bijgewerkt: 18 januari 2022

Regels voor bezoekers van Raamwerk

Als je op bezoek gaat bij cliënten die bij Raamwerk wonen, gelden i.v.m. corona de volgende regels:

^

Mondkapje

Je draagt in de algemene ruimtes (zoals bij het betreden en verlaten van de woning/het pand) een mondkapje. Bezoek vindt plaats op de eigen kamer of het appartement van de cliënt. Hier kan bezoek het mondkapje af doen. 

^

Uitstel bezoek na contact met besmet persoon

Heb je als bezoek in je omgeving contact gehad met een besmet persoon, stel je bezoek dan uit tot na de negatieve uitslag (PCR test, via GGD).

^

4 bezoekers per dag

Iedere cliënt mag (indien de ruimte dit toelaat) maximaal vier bezoekers per dag ontvangen.

^

Blijf thuis bij klachten

Heb je klachten die lijken op de symptomen van Corona? Zeg dan je afspraak af en laat je zo spoedig mogelijk testen. 

^

Ventilatie

Zorg voor voldoende frisse lucht en  ventilatie in de kamer of appartement dat je bezoekt.

^

Houd de basismaatregelen in acht

Was vaak en goed je handen.
Houd 1,5 meter afstand (ook op de kamer van de cliënt). 
Blijf thuis bij klachten.

 

Op bezoek bij cliënten die niet bij Raamwerk wonen

Bezoek aan cliënten die niet bij Raamwerk wonen kan plaatsvinden conform de landelijke adviezen en richtlijnen van het RIVM die gelden voor alle Nederlanders.

Dagbesteding bij Raamwerk

Om de verspreiding van het coronavirus te blijven voorkomen, is de dagbesteding op sommige punten aangepast. Bijvoorbeeld de inrichting van de dagbestedingslokalen, goede schoonmaak (en handhygiëne), ventilatie en het afstand houden van elkaar. Ook zijn er afspraken gemaakt over wat te doen als er iemand toch met het coronavirus besmet raakt. Het kan zijn dat er dan tijdelijk een dagbestedingslocatie zal sluiten.

Logeren bij en bezoek verwanten

Logeren bij en bezoek aan vaste verwanten door cliënten die bij Raamwerk wonen, is mogelijk. Het is ook dan belangrijk de maatregelen in acht te nemen.

Dit betekent dat het bezoek of logeren niet doorgaat wanneer de cliënt of diegenen die de cliënt ontvangen gezondheidsklachten hebben en nog geen negatieve testuitslag hebben.

Heb jij of iemand in jouw omgeving nauw contact gehad met een besmet persoon, stel het bezoek dan uit tot na de negatieve uitslag (PCR test, via GGD).

Wanneer een cliënt bij verwanten logeert, is terugkeer naar Raamwerk alleen mogelijk wanneer er zowel bij de cliënt als de verwanten geen verschijnselen zijn die passen bij corona. Bij verschijnselen wordt er eerst getest (dmv een PCR test, dus geen sneltest) en moet de uitslag bekend zijn, voordat terugkeer mogelijk is.

Zijn er verschijnselen of heb je een positieve testuitslag neem dan contact op met de begeleiding.

 • NStel logeren of bezoek uit bij gezondheidsklachten
 • NHoud je aan de basismaatregelen
 • NLaat je testen als je klachten hebt voordat je terug gaat

Logeren bij een client die bij Raamwerk woont

Dit kan alleen op individuele afspraak via begeleiding en het hoofd. Samen met de cliënt zal een afweging worden gemaakt, waarbij onder andere gekeken wordt naar de kwetsbaarheid van andere cliënten in de directe omgeving en de sanitaire voorzieningen.

Uiteraard gelden ook voor logés de algemene voorwaarden van het RIVM. 

Logeren is niet mogelijk als er gezondheidsklachten zijn bij de cliënt en/of logé en de testuitslag nog niet bekend is.

Heeft u als logé in uw omgeving nauw contact gehad met een besmet persoon, stel uw bezoek dan uit tot na de negatieve uitslag (PCR test, via GGD).

 • NLogeren alleen op individuele afspraak
 • NHoud je aan de basismaatregelen
 • NLogeren niet mogelijk bij klachten

Overige afspraken

Hier vind je overige afspraken in verband met Corona die gelden bij Raamwerk.

Vakanties

Vakanties in Nederland zijn alleen mogelijk na overleg met de begeleiding en het hoofd. Hierover worden vooraf afspraken gemaakt. Vakanties naar het buitenland worden vooralsnog afgeraden.

Vervoer

Cliënten die met de taxi gaan, dragen volgens het ‘Sector Protocol Veilig Zorgvervoer’ een niet medisch mondkapje, als de 1,5 meter onderling (tussen chauffeur en/of medepassagiers) niet kan worden gegarandeerd. Deze mondkapjes zijn beschikbaar op de woning.

Preventief gebruik mondmaskers

Vanaf 3 november dragen alle medewerkers in de zorg weer preventief een mondkapje bij de verzorging, behandeling en/of begeleiding van cliënten binnen de 1,5 meter.

Individueel maatwerk

Afspraken over bezoek die afwijken van bovenstaande kunnen alleen op individuele basis worden gemaakt met de cliënt, de verwanten en de CPB’er van de cliënt. De CPB’er stemt de individuele afspraken af met het hoofd, de gedragskundige en eventueel de arts.

Wat doet Raamwerk bij een besmetting bij een cliënt of medewerker?

De landelijke maatregelen ten aanzien van quarantaine zijn per 14 januari versoepeld, voor mensen die:

– langer dan één week geleden een boostervaccinatie hebben gehad
– zelf in de afgelopen 8 weken corona hebben gehad
– na 1 januari 2022 positief zijn getest op corona (voor deze groep geldt de termijn van 8 weken niet).

Deze personen hoeven niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon en hoeven ook niet meer direct getest te worden als zij zelf geen klachten hebben. Voor de overige personen blijven de regels gelden, zoals deze ook voor 14 januari golden.

Dit betekent voor de meeste cliënten, dat zij niet meer in quarantaine hoeven wanneer een andere cliënt van de woning besmet is. 

Omdat niet alle situaties/woningen hetzelfde zijn, vindt er altijd per situatie afstemming plaats met de medische dienst, en waar nodig met andere disciplines zoals gedragskundigen.

Heb je een vraag of heb je ergens hulp bij nodig?

Neem dan contact met ons op! We helpen je graag.