De werkweek van Daan

Pas geleden ondertekende Daan van der Niet (18) haar contract bij KDC de Honingraat. Dat is bijzonder, omdat Daan van haar 6e tot 11e zelf op de Honingraat zat!

Daan heeft goed leren lezen, schrijven en rekenen en kan nauwkeurig werken. Precies wat ze nodig heeft in haar nieuwe functie. Na een geslaagde proefperiode werkt zij onder begeleiding van Sheila als assistent administratief medewerkster.

Daan heeft daarnaast op de andere dagen van de week ook dagbesteding bij Raamwerk in Sassenheim: creatief atelier Bollenpalet en een dag bij Tolhuisstraat. Iedere donderdag is Daan bij de Honingraat en maakt daar bijvoorbeeld pictogrammen door ze te knippen en lamineren. Sheila bereidt steeds weer andere werkzaamheden voor en het is gezellig om vertrouwde gezichten te zien: Daan voelt zich er helemaal thuis.

De moeder van Daan, Linda van der Niet, heeft het idee voor Daans baan geopperd bij de Honingraat, die enthousiast reageerde. Samen met jobcoach Monique zorgden ze voor goede afspraken over de begeleiding en zo ontstond een passende weekindeling.

Linda schrijft columns over haar ervaringen als moeder van een dochter met een beperking. Deze columns zijn gebundeld in haar boek Ontroerend Goed.

Tekst: Daniel Arents
Foto: De Honingraat

Meer verhalen

De redactie is op zoek naar jouw verhaal

Heb je een leuke hobby of verzameling? Of wil je wat anders vertellen? Alle verhalen, heel bijzonder of juist gewoon, zijn welkom!