Willie leert woorden

Bij de Raamwerk Academie voor Zelfstandigheid leert Willy woorden als ‘patat’ en ‘kroket’ zodat ze haar werk bij de Waterjuffers beter en met meer plezier kan doen.

Willy leert letters en woorden herkennen bij de Academie. Ze werkt een paar dagen in de week bij de Waterjuffers. Met hulp van de trainers en een vrijwilliger en kaartjes met woorden en plaatjes leert ze nu letters en woorden lezen van producten die ze in de Waterjuffers gebruiken. Zoals soep, kaas, patat en kroket. Super handig voor als ze in het restaurant aan het werk is. De kaartjes zijn speciaal voor haar gemaakt, zo heeft ze alle nuttige woorden bij de hand.

Elke dinsdag oefent Willy een uurtje met de kaartjes, samen met een vrijwilliger bij de Academie. Ze doen met de woorden en plaatjes memory of maken een woordslang.

Ook oefent ze zelf met letters en woorden op de computer. Met de muis van de computer werken is best moeilijk. Maar
het gaat steeds beter en Willy vindt het heel leuk om te doen!

Bij de Academie voor Zelfstandigheid kan je van alles leren. Bijvoorbeeld omgaan met geld of leren lezen en schrijven.
Maar ook praktische dingen, zoals zelf je boodschappen doen, de vaatwasser bedienen of leren koken.

De Academie voor Zelfstandigheid zit in het Stravershuis, op het terrein van de Zorgboerderij. De Academie is voor alle cliënten van Raamwerk. Dus voor cliënten die bij Raamwerk wonen, maar ook voor mensen die alleen dagbesteding volgen bij Raamwerk.

Meer verhalen

De redactie is op zoek naar jouw verhaal

Heb je een leuke hobby of verzameling? Of wil je wat anders vertellen? Alle verhalen, heel bijzonder of juist gewoon, zijn welkom!