Kinderen

Raamwerkt helpt kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking te spelen en te leren op eigen niveau. Op deze manier wil het cluster Jeugd en Gezin van Raamwerk kinderen met een beperking een zo gewoon mogelijk leven geven.

Onze werkwijze

Bij het cluster Jeugd en Gezin activeren en stimuleren we ieder kind zo goed mogelijk. Daarom stellen we voor elk kind of tiener met een verstandelijke of meervoudige beperking ieder jaar een individueel ondersteuningsplan op. Dit doen we altijd in samenspraak met de ouders.

Leren door spelen

De beste manier waarop kinderen leren is door te spelen. Voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Bij Raamwerk krijgen ze de kans zich te ontwikkelen op hun eigen niveau. Ons uitgangspunt hierbij; gewoon waar mogelijk en speciaal waar nodig.

Ieder kind krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen en zichzelf te zijn!

Locaties

In het Kinderdienstencentrum de Honingraat in Noordwijkerhout krijgen kinderen en tieners met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking ontwikkelingsgerichte dagbesteding en behandeling. Naast de zes groepen op de Honingraat zijn er nog andere locaties en diensten:

Alleen op indicatie

Om gebruik te maken van begeleiding en zorg door Raamwerk heb je een indicatie nodig. Het type indicatie is afhankelijk van de begeleiding en zorg die nodig is.

  • ^Tienergroep op het Hafakkerterrein
  • ^Hommels op de Regenboogschool in Noordwijkerhout
  • ^Onderwijszorggroep 'de Raampieper’ op de Duinpieper (ZMLK school) in Noordwijk.
  • ^Logeerhuis de Tuimelaar in Noordwijkerhout
  • ^De Speelleergroep voor ouders en kind
  • ^Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding in de thuissituatie

We hebben voor uw gemak ons brede aanbod op gebied van ondersteuning voor kinderen onderverdeeld in drie gebieden:

Dagbehandeling

In verschillende groepen bieden wij allerlei activiteiten aan waarin we aansluiten bij hun mogelijkheden en rekening houden met hun beperkingen. Dit is bedoeld voor kinderen met een beperking van 2 tot 18 jaar die overdag of tijdens schooltijd beter leren en spelen met duidelijke structuur en specialistische begeleiding.

Logeren

Oorspronkelijk zijn we gestart met logeerpartijen in de weekenden en vakanties en inmiddels hebben we in Logeerhuis de Tuimelaar ruimte voor acht kinderen.

Naschoolse opvang

Raamwerk biedt reguliere naschoolse opvang maar ook dagopvang tijdens de schoolvakanties in de Tuimelaar.

Heb je een vraag of wil je meer weten over wat Raamwerk te bieden heeft?

Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op

Wij verzoeken je om de volgende gegevens in te vullen:

Contactformulier (bemiddeling)