Kinderen met een beperking

Het cluster Jeugd en Gezin van Raamwerk heeft meerdere locaties in de Duin- en Bollenstreek en is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Alleen op indicatie

Om gebruik te maken van begeleiding en zorg door Raamwerk is er een indicatie nodig. Het type indicatie is afhankelijk van de begeleiding en zorg die nodig is.

Wij zijn er voor:

 • ^jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand
 • ^kinderen en tieners met meervoudige beperkingen
 • ^jonge kinderen die op termijn doorstromen naar het speciaal onderwijs
 • ^jonge kinderen die baat hebben bij extra structuur en overzicht

Onze werkwijze

De ondersteuning voor kinderen binnen Raamwerk wordt georganiseerd door Kinderdienstencentrum de Honingraat.

Vanuit het Kinderdienstencentrum werken medewerkers en ouders, binnen een professioneel kader, samen aan een veilige, ontwikkelingsgerichte omgeving door middel van passende ondersteuning. Hierbij vormen de mogelijkheden van en het ervaren van invloed door het kind het uitgangspunt.

Specialistische hulp wordt geboden door een multidisciplinair team en samen met de persoonlijk begeleider wordt er voor ieder kind een individueel ondersteuningsplan opgesteld. Als ervaringsdeskundigen worden ouders hier nauw bij betrokken.

 • NZorg op maat
 • NElk kind heeft een eigen ondersteuningsplan
 • NWe werken samen met ouders
 • NElk kind heeft eigen mogelijkheden

Dagbehandeling

In verschillende groepen bieden wij allerlei activiteiten aan waarin we aansluiten bij hun mogelijkheden en rekening houden met de beperkingen van het kind.

Onze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 2 t/m 18 jaar, die overdag of tijdens schooltijd leren en spelen met duidelijke structuur en specialistische begeleiding.

Logeren en naschoolse opvang

Voor logeren, naschoolse- en vakantiedagopvang kunnen kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking terecht op logeerhuis de Tuimelaar in Noordwijkerhout.

De Tuimelaar beschikt o.a. over een snoezelruimte, een afgesloten tuin en ligt in de wijk De Hafakker.

 • NSfeer, veiligheid en positieve aandacht voorop
 • NBegeleiding door enthousiast team
 • NOok dagopvang tijdens schoolvakanties

Een ontzorging met plezier

Samenwerken met ouders

Een goede samenwerking met ouders vinden wij cruciaal.

Voorafgaand aan de plaatsing van het kind komt een persoonlijk begeleider op huisbezoek. Zo kunnen wij met het kind kennismaken en informatie met de ouders uitwisselen.

Er is dagelijks contact tussen ouders en begeleiders via het elektronisch cliëntendossier (ECD) en elk jaar is er een ondersteuningsplanbespreking. Daarnaast is er binnen de Cluster Jeugd en Gezin van Raamwerk ook een lokale Cliëntenraad. Deze wordt actief bij alles betrokken.

Heb je een vraag of wil je meer weten over wat Raamwerk te bieden heeft?

Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op

Wij verzoeken je om de volgende gegevens in te vullen:

Contactformulier (bemiddeling)