Lichamelijke beperking

Raamwerk heeft meerdere locaties in de Duin- en Bollenstreek waar cliënten met een lichamelijke of meervoudige beperking wonen, dagactiviteiten en behandeling krijgen. De woningen en andere voorzieningen liggen in de Zeehoswijk in Katwijk, en in enkele andere plaatsen in de regio.

Alleen op indicatie

Om gebruik te maken van begeleiding en zorg door Raamwerk heb je een indicatie nodig. Het type indicatie is afhankelijk van de begeleiding en zorg die nodig is.

Wij zijn er voor mensen met:

 • ^een (ernstige) lichamelijke beperking
 • ^een meervoudige beperking
 • ^niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • ^een progressief ziektebeeld
 • ^beademingsondersteuning

Ondersteuning bij Wonen

Raamwerk biedt woningen met speciale aanpassingen voor mensen met een lichamelijke beperking aan. Deze woningen staan in de Zeehoswijk in Katwijk: onze mooi gelegen locatie midden in de duinen, vlakbij zee en op circa 500 m. afstand van het dorpscentrum. De bouw is volledig in stijl van het duinlandschap.

In de Zeehoswijk wonen ook mensen zonder beperkingen. Hiermee is de wijk een mooi voorbeeld van omgekeerde integratie. Om te zien welke woningen beschikbaar zijn voor jouw zorgindicatie, neem dan een kijkje op onze woningen pagina.

 • NRolstoelgeschikte woningen
 • NOmgekeerde integratie
 • NExtra zelfstandigheid m.b.v. domotica

Domotica

Alle woningen hebben aanpassingen voor rolstoelgebonden cliënten, waaronder domotica. Dit zijn computergestuurde aanpassingen waarmee je zelf op afstand deuren en gordijnen open en dicht kunt doen, elektriciteit en andere apparatuur kunt bedienen. Daardoor kun je er zo zelfstandig mogelijk wonen.

Ondersteuning bij Dagbesteding

Voor personen met een lichamelijke of meervoudige beperking biedt Raamwerk verschillende vormen van dagbesteding. Wij organiseren deze vaak vanuit verschillende locaties uit de Duin- en Bollenstreek en ze zijn gevarieerd in karakter: sommige richten zich op meer arbeidsmatige aspecten van dagbesteding terwijl andere meer recreatief of sociaal gericht zijn.

Op onze pagina over dagbesteding vind je meer informatie over de mogelijkheden en ook een overzichtskaartje met locaties en activiteiten.

Paramedische zorg en behandeling

Cliënten die bij Raamwerk wonen krijgen zorg en ondersteuning van behandelaren die bij ons werken. Zij vormen een multidisciplinair team met artsen, praktijkverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, gedragskundigen en paramedici.

Raamwerk werkt hierin samen met een instelling in de buurt, waardoor 24-uurs zorg is gegarandeerd.

 • NVraag en behoefte cliënt als uitgangspunt
 • N24-uurs zorg
 • NPraktijken in Katwijk en Noordwijkerhout

Onze specialismen

Raamwerk in Katwijk heeft twee bijzonder specialismen: niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en beademingsondersteuning

Niet-aangeboren hersenletsel

Cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen op de locatie Zeehos wonen waar alle faciliteiten aanwezig zijn op het gebied van wonen, behandeling, verzorging en dagbesteding.

Ons team van deskundigen kan jou op deze verschillende gebieden bij staan. 

Beademingsondersteuning

Raamwerk beschikt over een team van speciaal opgeleide medewerkers die samenwerken met het Centrum voor Thuisbeademing van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij hebben kennis van beademingsapparatuur. Wij hebben tien plaatsen op het Zeehos voor wonen met beademingsondersteuning, met daarbij beschikking over een eigen appartement.

Heb je een vraag of wil je meer weten over wat Raamwerk te bieden heeft?

Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op

Wij verzoeken je om de volgende gegevens in te vullen:

Contactformulier (bemiddeling)