Duinrand 19 M t/m R

Duinrand 19 M t/m R tweede etage, Noordwijkerhout

Begeleiding

De begeleiding is aanwezig van 07.30 - 23.00 uur. Na 23.00 uur is er verbinding met de nachtdienst. Gedurende de nacht is er sprake van nachtbewaking (uitluistering).

In de buurt

Dorpskern met winkels en duinen dichtbij.

Indicatie

ZZP VG 06 en ZZP VG 07

Duinrand 19 M t/m R is een woning in de wijk De Hafakker. Het maakt deel uit van het cluster Intensieve Begeleiding.

De woning bevindt zich op de tweede etage en biedt plaats aan zes cliënten. In het gebouw is een lift aanwezig. De woning is gelijkvloers en heeft zes zit/slaapkamers met eigen sanitair. Er is een gemeenschappelijke huiskamer en keuken.

Klik hier voor een foto impressie van deze woning.

Voor wie

De woning is gericht op (jong)volwassenen die functioneren op zwakbegaafd of licht verstandelijk beperkt niveau. Cliënten hebben veelal een bijkomende psychiatrische stoornis en/ of een belaste voorgeschiedenis, waardoor er sprake is van een intensieve ondersteuningsvraag. Van de cliënten wordt verwacht dat zij open staan voor de ondersteuning die hen geboden wordt. Cliënten hebben een ZZP VG 6 of VG 7.

Woonsfeer

De begeleiding richt zich op het bieden van een overzichtelijke, uitnodigende, veilige en huiselijke omgeving, waarbij het dagelijkse programma de basis vormt. Alle cliënten volgen een individueel dagprogramma, waarbij echter ook aandacht is voor het ondernemen van gezamenlijke activiteiten. Er is veel aandacht voor de eigen regie van de cliënten en het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid. Dit uit zich onder andere in het feit dat men gezamenlijk de zorg voor het huishouden draagt op de woning. Alle cliënten volgen dagbesteding, passend bij zijn of haar interesses en mogelijkheden.

Werkwijze

  • De werkwijze wordt afgestemd op de individuele ondersteuningsvraag van de client en sluit aan bij de mogelijkheden en draagkracht van de client.
  • Veelal wordt in samenwerking met de client gewerkt aan competentievergroting en het bieden van perspectief. Echter kan de begeleiding ook gericht zijn op het in standhouden van vaardigheden.
  • Soms is het nodig om onvrijwillige zorg in te zetten (binnen de wet Zorg & Dwang).
  • Er wordt waar nodig gebruik gemaakt van visuele ondersteuning, zoals foto’s en picto’s.

Meer informatie over deze woning?

Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier

Raamwerk biedt hulp om zo gewoon mogelijk te kunnen leven.