Strandwal 51

Strandwal, Strandwal 51, Noordwijkerhout

Begeleiding

De begeleiding is aanwezig van 07.30 -23.00 uur. Na 23.00 uur is er verbinding met de nachtdienst.

In de buurt

Op loopafstand van winkels en duinen.

Indicatie

ZZP VG 05 t/m 08

De woning maakt deel uit van het cluster Intensieve Zorg Complex en richt zich op de ondersteuning van cliënten met een verstandelijke beperking en de diagnose dementie (met name Syndroom van Down en ziekte van Alzheimer).

Specialisaties van de woning: intensieve verzorging en verpleging, belevingsgerichte zorg, dementie, palliatieve zorg.

Omschrijving woning

De woning voor acht cliënten bevindt zich op de begane grond van een appartementencomplex waar op de andere verdiepingen geen cliënten wonen. Het gebouw is in een ronde vorm gebouwd en heeft een buitengalerij, die de cliënt vanzelf weer naar binnen terugleidt.

De woning bestaat uit acht ruime zit-/slaapkamers. Er zijn een gezamenlijke huiskamer en een centrale ruimte met keuken. Per twee slaapkamers is er een douche met toilet. Daarnaast is er een grote badkamer met een ruim ligbad. Slaapkamers en badkamer zijn zo ingericht, dat er voldoende ruimte is voor het gebruik van hulpmiddelen. De huiskamer, grote badkamer en twee zogeheten zorgkamers zijn voorzien van een plafondlift. De twee zorgkamers liggen direct naast de badkamer en huiskamer. Vanuit de huiskamer is er toegang tot de tuin.

Klik hier voor een foto impressie van deze woning.

  • Bij inrichting en kleurgebruik is rekening gehouden met mensen met een visuele beperking.
  • De woning is geschikt voor mensen in een rolstoel.
  • De ondersteuning richt zich op het bieden van een rustige, veilige, gestructureerde omgeving waarin het dagelijkse leefritme centraal staat. De ondersteuning is zoveel mogelijk individueel gericht en sluit aan bij de (wisselende) behoeften, beleving en wensen van de individuele cliënt. Er is aandacht voor het levensverhaal van de cliënt.
  • Onderdelen van de methode Urlings en van de methode Vlaskamp zijn geïntegreerd in het ondersteuningsplan. De ondersteuning is gericht op het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Bij het formuleren van ondersteuningsvragen, perspectief en hoofddoel(en) zijn het begrijpen van het gedrag van de cliënt en het ervaren van ‘eigen invloed’ belangrijke uitgangpunten.
  • Er is sprake van nachtbewaking (uitluisteren).

Dagbesteding
Op De Hafakker worden vele vormen van dagbesteding geboden.

Meer informatie over deze woning?

Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier

Raamwerk biedt hulp om zo gewoon mogelijk te kunnen leven.