Veranda

Veranda, Noordwijkerhout

Begeleiding

De begeleiding is aanwezig van 07.30 - 23.00 uur. Er wordt individuele begeleiding geboden op vaste contactmomenten. Na 23.00 uur is er verbinding met de nachtdienst. Gedurende de nacht is er sprake van nachtbewaking (uitluistering).

In de buurt

Dorpskern met winkels en duinen dichtbij.

Indicatie

ZZP VG 06 en ZZP VG 07

De Veranda is een appartementencomplex in de wijk De Hafakker en maakt deel uit van het cluster Intensieve Begeleiding.

Het gebouw heeft 10 appartementen, die zijn verspreid over drie verdiepingen (begane grond, 1e etage en 2e etage). In het complex is een lift aanwezig. De appartementen bestaan uit een aparte woon-en slaapkamer. Er is in elk appartement een kleine pantry en soms is er een kookvoorziening aanwezig. Elk appartement heeft een eigen schuur die zich bevindt in de kelder. De cliënten hebben een eigen terras of balkon.

Klik hier voor een foto impressie van deze woning.

Voor wie

De Veranda is vooral gericht op volwassenen en oudere cliënten die functioneren op zwakbegaafd, licht of matig verstandelijk beperkt niveau. Veelal is er sprake van bijkomende problematiek vanuit een psychiatrische stoornis en/ of een belaste voorgeschiedenis. Cliënten moeten in staat zijn om hun begeleidingsvraag uit te stellen. Cliënten hebben een ZZP VG 5, VG 6 of VG 7.

Woonsfeer

De inrichting van het appartement wordt afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de cliënt. Cliënten ontvangen (op afspraak) ambulante begeleiding in hun appartement en volgen een individueel dagprogramma. De cliënten hebben (gedeeltelijk) dagbesteding, die aansluit bij zijn of haar interesses en mogelijkheden.

Werkwijze

De werkwijze is individueel gericht en biedt zoveel mogelijk ruimte aan de eigen regie van de client. De begeleiding wordt afgestemd op de individuele ondersteuningsvraag en sluit aan bij de mogelijkheden en draagkracht van de cliënt. Dit betekent dat de ondersteuning enerzijds gericht kan zijn op competentievergroting en anderzijds op het behouden van vaardigheden van de client. De begeleidingsstijl is coachend waar mogelijk en sturend waar nodig. Binnen de Veranda wordt gewerkt met diverse methodieken, zoals ‘geef me de vijf’ (Colette de Bruin) en ‘Op eigen benen’. Indien gewenst wordt er gebruik gemaakt van visuele ondersteuning, zoals foto’s en picto’s.

Meer informatie over deze woning?

Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier

Raamwerk biedt hulp om zo gewoon mogelijk te kunnen leven.